Stockholm

Halleli hallelå...

Nu sitter jag i Links lght, hon har stressat iväg till skolan och jag tänkte ta mig an yrtrollets disk haha... 
I förrgår var vi på en skitbra spelning på hotellbaren, en kille i Links klass spelade, bandet heter Norma, youtuba det ni, låten "waste" var min favorit! Efter ett par öl och lite vin bar det hemmåt, igår tog jag o Tim en tur på stan o jag köpte, hör och häpna, ingenting... ser mammas manande ögon hela tiden haha! Blev middag här hemma och skratt tills vi somnade av utmattning, eller jag hann ju bara sova typ 5 min innan telefonen ringde haha, men rätt kul "fylleringningl"  var det allt! 

Ikväll ska vi träffa Måns!! Ska bli jättekul, se andra delar av Sthlm! Imorgon ska vi daaansa, yes! Vill träffa Elin imon och Jenny var visst ledig hela helgen:D 


Nääää, nu ska jag göra mig iordning o inte gå nära fönstrena här, svindelvarning...!
Hemma i Hbg var jag saknad märkte jag igår ;) Alltid kul att höra... hehe


Opponering

Jiihaaa, jag är sjukt nöjd med omdömet på min uppsats som vi fick tillbaka idag... Såååå skönt!!! Seminariet var riktigt bra, vi grillade varann liiite men hade riktigt bra diskussioner... Läraren gav alla feedback och ett skriftligt omdöme och jag gick ett "grattis!!" så det känns bara så jävla bra rent ut sagt...

Tog en låååång fika med Emil på Ebbas fik efteråt, superfint ställe, ser ut som ett fik från 50-talet...  en psyktant kastade en paj på fönstret men annars var det lugnt haha...    Jag tog sedan en trip till Tasty House och köpte nötter inför min lååånga resa imorgon, längtar som attans till klockan 18, då är jag framme och då möter Tim mig, vi ska gå o käka på fiket där Jenny jobbar!

Åh vad kul det ska bli med Stockholm några dagar.. ingen skola alls och inget att plugga!!! Sjukt bra feeling.. När hände det senast att vi inte hade något alls att plugga till liksom?

Svartvinbärsvin



What a party, what a night..!!
Wiktors inflyttningsfest var jättekul, svartvinbärsvin och klassisarna gjorde kvällen!
Sunejulekväll bestämdes och glögg skall snarast intages

Pratade med mamma förut, hon skulle klä det enorma stora fina hjärtat vi har på uteplatsen, o titta julfilm och mysa, Johan & Malin skulle äta hemma med mamma o pappa, åh vad jag kan sakna dem då! Blir en lovely jul, läängtar!
Är på mamma och pappa om det här med juleklappar, pappa fyller ju år också, och lillebrorsan fyller 20- men de måste börja önska sig något nu de små gullpuckona!!


Skat



Ja, jag tyckte väl jag kände igen den här lille roddbåten, den låg i hamn i Strömstad för några år sedan när vi var där. Den är egentligen riktigt ful tycker jag, inget jämfört med vår båt, pappas hjärtegull haha ;)
 
Tilhör IT-miljardären som gifter sig i Göteborg idag.. såg nyss bilden på expressen.se

SKAT!

Mateus




Jag ÄLSKAR Mateus-porslinet, har massa fint därifrån och samlingen pågår förfullt, men detta fat alltså, gracious- det är så fiint och någon gång ska jag minsann bli ägarinna till det! Det är så vackert


Det här är också helt underbart..


Hur SÖT var inte denna ??!


mateus.se

U G G





Attans så mysiga och fina, vad ska vi göra Tiff ??

SNÖÖÖ!



Ja se det snöar i Helsingborg! Massa snö, vackert vackert!!

Kvällen igår var kul som sjutton, festen stannade hos Jojj-O, alla kom dit istället och vi satt väl ungefär 15 pers på 20 kvadratmeter, allt funkar om man vill....=)
Idag blir det gymmet istället för ABS- somnade så sent så jag vaknade för sent för att boka, men nu sitter jag i träningskläder o vill ut i snön och cykla, jiho! Det är så himla fint..!
Pratade med Matilda förut och ångrade lite att jag inte åkte hem nu när vi är lediga, kommer inte träffa tösan förräns i Januari, för hon åker till Thailand över jul, gaaah! ..men som sagt, det händer så mycket här och jag hade lovat att plugga med en kompis inför hennes tenta, så ni får sakna mig ett tag till där hemma hihi

Nu ska jag springa ner till Joy innan jag cyklar ner till Nautilus!

Träning ??

Vad hände? Jag som bodde på gymmet där ett tag.. precis innan fältveckan tränade jag sist- illa..nu när vi skrivit uppsats har jag inte lyckats ta mig dit heller.. Min självdisciplin kunde ju varit snäppet bättre..jag äter och tjockar till mig istället tydligen.. MEN nu har jag bokat in ABS fre, spinning lör, pilates mån & gymmet tis!! Sedan åker jag till Stockholm! på Onsdag! Elin ringde igår och vi bestämde massa mysigt, ska försöka ta mig in till henne på Peakrean där det är totalt kaos tydligen, vi ska försöka få ihop en tjejkväll också och massa dans! Åååhhhh...längtar tills Onsdag!

Igår satt jag och Jojj-O och diskuterade de uppsatser vi ska opponera emot på tisdag, some good, some not so good- kul läsning dock! Ikväll har Patrik, aka "Patteman" fest här i korridoren och Caroline, aka "kjellsson"(med skånsk dialekt) kommer hit och sover kvar- vi kör nog en kombinerad fest/tjejkväll beroende på hur kul Pattemans fest blir haha! Fredag ska vi öla vi tjejer och på lördagkvällen ska vi bege oss till Kopparmölle då Wictor har inflyttningsfest! Vi är ju dessutom leeediga nu, fram tills tisdag då jag ska grillas när min seminariegrupp opponerar mot min uppsats, scary..!

Idag eller imorgon hoppas jag reparatören i huset kommer, mitt element är kallt, lampan i kylen har gått, dörren till badrummet skall bytas och jag ska få spackel till alla hålen i väggarna- fan vad skönt!

Nu ska jag trotsa den storm som pågår ute och ge mig ut på en promenix- lite motstånd är väl bara bra ??


F R I

Jag är klaaar med min uppsats, har läst den en miljon gånger och dessutom läst Tiffans, Saras, Johannas och Thereses, nu är jag slut i huvudet...men alla är skitbra och jag är nöjd med min egen också!
Vi firade big time ikväll eftersom alla var klara i förtid ... genom att cykla till McDonalds o äta, sedan hade vi filmis hos Jojj-O- Mamma Mia! Så en riktig studentkväll, billig mat och gratis nöje haha...

Har mailat mina lärare och om det är okej att jag inte deltar i en utvärdering så åker jag till Stockholm nästa vecka!!! Onsdag-Söndag:D Link har deadline på sin uppsats så första natten sover jag hos Tim, Jenny & Karin- lovely! Sen hoppas jag få krama Elin och sen är det Linkypinky för hela slanten- jag behöver Link i mitt liv just nu, saknarsaknar!


Aaaah, måste ringa BK om juldagen också! De svarar ju aldrig när jag har tid att ringa... får försöka imorgon igen!

Imorgon ska jag träna hela dagen, allt jag satt i mig under uppsats-skrivandet är ju för bedrövligt..

Bored out with science..



KAN NÅGON SKRIVA KLART EN VETENSKAPLIG UPPSATS ÅT MIG?

A complaint free world


A complaint free world- En klagofri värld

Men okej, hur tänkte jag då? Man klagar ju lite varje dag.. om ändå lite!
Det här armbandet beställde jag från USA för något år sedan, det går ut på att när man har det på sig får man inte klaga på något alls och gör man det så måste man byta handled, tror man ska ha på sig det en viss tid för att uppnå något visst stadie... det är en kristen grej men jag gillade idén och ville ha ett rosa plastband helt enkelt. Om jag uppnår de satta riktlinjerna för ändamålet är tveksamt, näst intill omöjligt..

Men en mycket fin idé!

Rammtiff alien!


Jag ramlar av stolen varje gång jag ser den här, jag håller på att börja gapskratta på bilden då jag inser att Tiffmongot är i mitten av bilden, så jag ser helt uppsvälld ut, kul- men det är inte det som är det roliga utan det är som sagt Rammtiff i mitten, dör bara jag ser den och jag har skrattat mig igenom dessa rader...
Igår var KUL!

Fantastisk torsdag..

JAG KLARADE TENTAN! Metodtentan vi hade innan fältveckan är ööööver!
Fan vad skönt rent ut sagt!!


2 fixade tentor ger rätt bra kickar i rätt riktning, jag är ju asbra! Gav bra motivation att fortsätta skriva på mitt paper= uppsatsen. Igår gick det riktigt bra att skriva men jag måste hitta teorier som stödjer och belyser det jag skriver om, så kanske ett besök till skolan eller bibblan idag! Måste även handla lite, eller det kan jag göra imorgon- Adde & Olle kommer hit på middag, ska bli riktigt kul, de har ju inte sett mitt hem ännu! I miss my boys!


Ikväll är det fest hos Toffe&Emil, sedan har Villan whitesensation-tema ikväll så vita jeans o vit top, känns lite knäppt mitt i höstrusket men ska bli kul att se alla vitklädda, tror att de skulle klä Villan i vitt invändigt också?

Ha en fiiiinfin torsdag!!!

Motivation? Inspiration?

Wherever did they go? Motivation & Inspiration- puts väck.. stirrar på skärmen framför mig, några rader är skriva, inledningen får duga för tillfället.. papper överallt, vart ska jag börja? Formalia förvirrar mig, jag har aldrig skrivit en "mindre vetenskaplig text" förut och jag fattar lika lite nu som när vi först fick information om det. 

Suck, pust och stön- ingen bra skrivardag idag inte.. jag är fanimig bra på uppsatsskrivande i vanliga fall.. men just nu känner jag mig osäker och tvivlar på att jag gör rätt.. vet att jag har ett intressant ämne men nu har två professorer sagt emot varandra när jag mailat och bett om råd.. hjälper mig icke!

Jag tänker inte ge mig förräns senare ikväll... då kommer tjejerna upp till mig och kollar sista delen av vårt jultema=)
Tror dock jag tar en paus snart och typ... inventerar smyckeslådan eller nåt...

Gaaaah, hjärnverksamheten verkar ha tagit skol-lov idag, great.

Söderlund, Halldin & Klitsie

För fjärde året i rad samlas 50 sportlovslediga ungdomar i Yxnerum på FBU-läger. Självskydd, brandsläckning, fälttävlan och mycket annat står på programmet.

Just när Corren kommer på besök är det räddningstjänsten i Åtvidaberg som lär ut hur man släcker bränder. En sotsvart tygdocka ligger på marken, och skummet från brandsläckaren håller som bäst på att rinna bort. Den som vill får prova syrgasmasken.

-- Tungt! tycker Frida Söderlund, 15 år.

-- De två tuberna på ryggen väger 17 kilo, förklarar Tomas Larsson från räddningstjänsten, och uppmanar Frida att ta djupa andetag och frusta ut ordentligt.

-- Du måste andas ut koldioxiden, annars blir du till sist medvetslös. Det är viktigt att komma ihåg att andas lugnt och djupt samtidigt som man kanske måste röra sig snabbt.

Bra utbildning

Frida Söderlund har två jämnåriga kompisar med sig, Lina Halldin och Beatrice Klitsie som varit med i FBU, Frivillig befälsutbildning, i ett halvår nu. De har hunnit få sitt första streck av fyra.

-- Vi klarade proven, säger Beatrice Klitsie.

-- Sambandstjänst, radiokommunikation, vapenutbildning, sjukvård och förläggningsprovet.

Vad är det för vapen?

-- Det är 22 Longvapen, gevärsmodell 96. Men inom FBU skjuter vi inte mer än en vanlig skytteförening gör, säger Len-nart Andersson, kapten och kurschef.

Varför gå med i FBU?

-- Det är roligt att få en bra utbildning, att till exempel kunna släcka bränder så man vet vad man ska göra, säger Lina Halldin.

-- Jag vill klara mig själv, säger Frida Söderlund.

-- Inte vara beroende av någon. Att klara mig i vildmarken själv, lägga tryckförband och sånt om jag skadar mig.

Kurschefen Lennart Andersson tror att ungdomarna också kommer att ha mycket nytta av den inriktning på ledarskap som kommer högre upp i utbildningen.

För 7 år sen gick vi alltså med i FBU, haha - de enda bruttorna i uniform som hade sminkat sig inför övningarna, herregud vad kul vi hade åt det igår, skrattade så vi tjöt när våra läger kom på tal.. ujuj, 15 år och "störtcoola". 
Eller hur !? ; ) Vi var med 1 år tror jag, det räckte.. nördkvoten var fylld.

Texten från corren.se ( kändis blev man ju också på kuppen! haha )


Hårfager



Jag har blivit mörkare i kaluffsen! Jämför med en bild från i somras, mina blekta slingor och rätt ljusbruna hår är nu utbytt mot mörkare brunt, ser lite ljusare ut på bilden än vad jag uppfattar det, men jag älskar nya färgen=)



Innan platt-tången for fram=)

Hopperticket

Hallo!


 


What a week! Intensivt, psykiskt påfrestande och inspirerande kan sammanfatta min praktikvecka. Skulle kunna stanna flera veckor, det är inom barnpsykiatrin jag vill jobba ( om 3 år haha ) Handledarna och alla läkare jag gått med har varit otroliga, har fått så mycket info att jag inte vet vart jag ska börja men en uppsats ska vi nog allt få till!

Veckan har varit skitkul, har träffat tjejerna och flummat! I Måndags kom Lottis hit, och tisdagen vigdes åt Kreta-kväll med Lina! I Onsdags var jag på ett danspass och tog ut svängarna så mycket jag kunde, har fortfarande träningsverk sedan söndagens gympass med lillebror-biffen! Brukar inte köra bänkpress själv direkt..
I Tors träffade jag världens bästa Åsa, och tog en vinkväll med Matilda&Maria, träffade en utbytes-trollkarl och även Lkpg´s kaxigaste mupp;)

Igår hade jag, Matilda&Maria myskväll med massa gott och skräckfilm, och jag fick ännu en gång medge att min parkerings-förmåga suger rejält alltså.. Måste träna haha, pinsamt.

IDAG ska jag hoppa runt med tjejerna, Linnéahjärtat är hemma och vi ska ge oss ut i natta, hopperticket är vår plan. 
(Haha, hopperticket har jag tagit från när vi var i USA, man köpte en hopperticket och kunde gå mellan Disney-parkerna i Cali, "hoppa mellan" liksom.. ;) )

Måste ner till stan en sväng idag också, ska köpa prellisent till kära far.., daddys day tomorrow! Sedan ska jag sitta på en buss etthundraelva timmar imorgon eftermiddag..KUL! Men jag saknar allt Minör lite så det ska bli kul att komma..."hem" .. Jag har 2 hem!




Haha, såhär såg det väl ungefär ut hela sommaren i vår lägenhet =)
Liite malplacé?

Barack Obama


Barack Obama
Ny era för USA väntar, i Januari intar han positionen som USAs nya president. Grattis USA, helt rätt tycker jag.
Nu ska jag maila min amerikanska familj och fråga vad de tycker! Jag kan nog säga redan nu att de måste hoppat av glädje bara över att Bush stiger av tronen, haha.

Jag håller med Aftonbladet.se, talet var magiskt, 5 plus!

What a night..



I adore you kvinna! Bästabästa alltid.
Socionom-studenter på dagarna, dagisbarn på kvällarna, rockin´.

Halloween

Jag och mina favorithäxor önskar er en trivsam Alla helgona..




Sjukt ful bild från i somras,  jag sitter så långt fram vilket resulterar i major bighead-komplex!
Jag SER faktiskt ut som en häxa med näsan och hakan ..haha
Vi är förfulade med Linnéas Mac alltså!

RSS 2.0