Student-pappa :)

En ung pappa på Militärhögskolan Karlberg anno 80/81. Vilka glada kadetter va?
***
***
Pappa Jan, längst ner till vänster, HUR LIKA är inte pappa och lilla bror Johan?

Degjävel

***
Mamma skulle vara söt och baka surdegsbröd till mig och min känsliga mage, men ikväll fick jag dåliga nyheter, dock med ett efterföljande tokskratt när vi insåg det roliga i vad hon sa..
"Degen dog!"
Degjäveln dog alltså, och jag dog av skratt, mamma beskrev den som livlös och helt platt nere på botten och jag skrattar än...
Så ibland kan det ske med surdegsbröd, degjäveln kan dö!

Ett litet "Shout Out!"

Jag gillar min bank, jag tokgillar faktiskt min bank Nordea... Det har aldrig krånglat och de har alltid varit väldigt trevliga! Nu ska jag göra ett Shout Out gällande en tjänst som Nordea erbjuder.. Nämligen Xtraspar!!
-
"Spara en småslant varje gång du handlar med ditt bankkort."
-
Jag handlar som oftast med mitt bankkort och varje gång jag drar mitt kort så förs en bestämd summa från mitt vanliga konto över till ett annat sparkonto, hur fiffigt som helst!
Jag började med 10 kr för varje transaktion, för att känna på det och tro mig.. det genererar faktiskt en slant:) Nu har jag höjt till 15 kr (yeay me!) och det är roligt att se hur ofta (hrrmm..?) man använder kortet!
Jag gillar´t.. :) Pröva detta Nordeare!
--

Sunny fall.

Hemkomna från underbara soooooliga dagar på västkusten, mycket pigga och glada :) Plockade svamp (massor massor!), åkte stora segelbåten, myste, åt kräftor, besökte släktingar i Göteborg, fikade med "gänget", & sa hejdå till Niklas :( som åker på sin stora vandringsresa nu!!
***
I förra veckan var vi hemma hos bästa Ludde och Rebecka, så mysigt, fick så god mat och vi hade kunnat sitta hela kvällen, så vi måste genast få till ett nytt datum så vi kan fortsätta där vi slutade! Älskar energin man får av sådana här människor!
***
Nu ska vi tvätta färdigt innan jag ska ta med Emil till "utegymmet" jag har hittat, med bl.a. en 1.000 steps-liknande trappa ;)
*

Fotgängarräkning

Jag har signat upp mig för att extraknäcka i slutet av september, genom en fotgängarräkning en dag - låter ju inte alltför avancerat och jag tror att dagen (kl:11-20) genererar ca 1000 kr, kan vara värt det? Hursomhelst kommer pengar alltid väldigt lägligt!
Kan ju t o m vara roligt? Det får vi hoppas på!
***

Heeeelg

Nu är det heeelg, efterlängtad heeeeeelg!! Kommer bli en toppen sådan också!
Jag & Emil tjyvstartade igår med att gå och äta sushi, mm det var så länge sedan, det var supergott och mysigt. Idag har vi haft ett värdelöst seminarie efter familjekonferensen, så jag skakade av mig det och gick för att äta lunch med morfar och Ann som var i Hbg idag, fick mina sopptallrikar jag köpte i juni också, jippi!!!
***
I kväll ska vi ner på stan och ta några öl med Jojjo, Patrik, Lojs och Markus, ska bli skitkul. Imon kommer Johanna & Adde hem till oss på middag, var så längesedan vi sågs så det är på tiden:)
Skön helg!

Familjeforskningskonferens

***
Idag och imon befinner sig socionomerna på konferens i Lund, gällande de senaste rönen inom familjeforskning. Idag har vi suttit på plenarföreläsning gällande The Unique Contributions of Common Factors in Family Therapy för att sedan gå över till seminarium - Funktionell Familjeterapi (FFT) och dess utveckling i Sverige.
-
Efter lunchpaus var det dags för plenar igen - How best to improve parenting in order to enhance child outcomes för att på eftermiddagen gå på den jag sett fram emot mest, den var fullbokad men snälla Annelie bytte med mig så jag och Lojs satt som ljus på seminariet om Familjer runt bordet - utveckling av familjebehandling vid ätstörningar. Den var fantastiskt intressant och gav mig många tankar...
-
Lååång och bra dag, imon ska jag på plenar gällande föräldrautbildningar, seminarie kring Sexuella övergrepp och två norska plenar, puh! Det är mycket att ta in men sånt här gillar jag :)
-
Bilden visar Emil under en fikapaus haha.. ♥

Country Strong

***
Har velat se denna film sedan förra vintern, den hade premiär precis när vi lämnade Nordamerika, men ikväll så hyrde Emil den till oss! Den var underbar, vill se den igen... Måste köpa den!

Rädda Barnen (och mig?)

Fyndande igår, en hel del haha... MEN ljus i alla dess former och vita handdukar kom med hem.. plus en del annat, sjukt nöjd med allt och jag överskred icke min gräns... Mina medshoppare närmade sig mer 2000 kr och jag, ja fyllde en kasse för 350 kr, jippi! En superhärlig dag hade vi verkligen, avslutades med några glas rödtjut hos Lojsan :)
***
Idag har jag varit på kurs för Rädda Barnen, ska börja jobba för dem, ideellt - hur, när och var har jag inte bestämt mig för men det fanns en uppsjö av intressanta projekt, jag ville deltaga i flertalet. Träffade inspirerande människor, åt lunch med tre pensionerade underbara damer, vi ville inte sluta prata :) Det är något speciellt med de äldres kunskaper.
Fantastisk dag...
-
...minus min helvetiska förkylning :( Vi somnade med öppet fönster i natt, till Emils lycka och till min olycka, tjock i hals, näsa och huvud.. så nu ligger jag nedbäddad i mjukisbyxor, Emils hoodie och mina fina lila raggsockor jag fick av Emil i Toronto (de är de bästa:) ) och lyssnar på min nya bästa låt... "Sam Sparro - Black and Gold" och försöker envist andas genom näsan... Det går sådär.
Snart kommer killarna hem, Emil spelar golf denna helg med Niklas, Jakob och Simon, hoppas att spelet har gått bra, det hade varit lite kämpigt skrev Emil-tävlingsmänniskan-Lindberg haha...men jag vet att han är skitbra!
-
Puss....eller nej förresten, jag smittar nog...Kram!

Gekås

Jahapp, då föll man för grupptrycket! Imon, okristligt tidigt, skumpar jag, Lojs, Sara & Em till Gekås och dess mekka - Ullared... Jag hade verkligen inga tankar på att följa med egentligen men självklart kom jag på saker vi behöver...
Så, min trip imorgon hoppas jag resulterar i följande:
-
*Ljus (blockljus, stearinljus..)
*Sadelskydd (får så ont i rumpan av spinningcyklarna på Nautan)
*Vita handdukar och vita badlakan
-
+ om det är snorbilligt..
*träningslinnen
*träningsbyxor
*träningssockar
=behövs alltid, plus att det är peppande med fräscha träningskläder :)
***

Dinkelmuffins

Jag har bakat dinkelmuffins och de blev himla goda tyckte jag & Emil! Idag har jag bakat hallongrottor och även dem har fått gott betyg av Emil & Niklas..
Tänkte skriva receptet på dinkelmuffinsen här :)
***

15 muffins

125 gram smör

1 dl socker

2 st ägg

1 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

4,5 dl dinkelmjöl

1,5 dl mjölk

-

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen under omrörning. Blanda ner vaniljsocker, bakpulver och dinkelmjöl. Häll i mjölken och rör till en jämn smet.

3. Klicka med en sked ut smeten i muffinsformar på plåt. Lägg i det du vill ha i dina muffins (jag hittade detta receptet på Claudia Gallis blogg och hon använde hallon och nonstop- supergottis!)

4. Grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter

Enjoy!!!



Stefan Liv

***
Idag har en familj fått beskedet som ingen vill ha. Det är min, och alla andras, mardröm att få beskedet att en älskad har omkommit. Det knöt sig ordentligt i magen när jag idag fick reda på att hockeyspelaren Stefan Liv hade omkommit i en flygolycka.. Jag tänker direkt på hans fru och 2 barn...
Det är som alltid svårt att sätta sig in i någon annans situation helt, men jag känner enormt starkt för dem; mina tankar går till Stefan Livs familj.
***

Vintertänk?

Tripoli 2 31225 Curling s
***
Slippa frysa om fossingarna i vinter?

Torkat frukt-godis

***
*****
I Toronto åt jag en ansenlig mängd utav dessa två ting, torkade aprikoser och torkade dadlar, det är fruktansvärt gott och jag har kommit ifrån det lite på hemmaplan, iallafall dadlarna - såg dem påväg hem från södermarknaden idag, tror jag måste slå till imon!
Det påminner mig om våra COPE-grupper där jag, Gillian och Khadije alltidalltidalltid köpte detta till deltagarna (och oss själva:) )
Jag älskar hur lättillgängliga mina minnen är!!!!!!!!

1 år sedan vi åkte!

***
För ett år sedan åkte jag, Emil & Ludde till Toronto, Kanada för vår praktiktermin!! Vi lärde oss så otroligt mycket, mest av allt- om oss själva.
Vi planerar en återkomst :) We miss you T-dot!
***
***
Hösten i Toronto, 2010 ♥

RSS 2.0