Fina fynd

Vi var ju som sagt på Gekås i veckan, det var jätteroligt och vi var supereffektiva, nästan för effektiva för vips så var vi påväg hem igen, nästan så det gick för fort, haha. Jag fann det jag främst åkte dit för; vardagsrumslampa & mjuk, gosig pläd till sovrummet, ja och sedan blev det ju en h e l  d e l annat oxå :)
-
Den är jättefin!! Kolla ogärna på våra slitna fönster .. ;) Nejmen det tillhör liksom lägenheten!
-
-
En superfin, total rip-off av Odd Mollys fina koftor men för en sjukt liten bråkdel av priset, me happy!
-
-
Mitt fina fat från Unnerstad Gård hemma i Linköping fick sällskap av en fin tändsticksask, blev ju visst uppochnedvänt här ja.. :)
-
Köpte även ljus, servetter, städ, tvätt- och köksartiklar, bikinitopp, fina glasburkar, etc...etc.... !

Nyponbars

Detta har jag gjort ikväll, älskar nyttiga bars! Hittade dem i Ica Buffé-tidningen,  busenkla & GODA!
***
  • 1 dl grovhackade cashewnötter (naturella)
  • 1 dl pumpakärnor
  • 3 äggvitor
  • 2 dl havregryn
  • 3 msk nyponskalsmjöl
  • 3 msk honung
  • 1 krm salt
  • 1 dl hackade torkade aprikoser
  • 1 dl hackade torkade tranbär
  • -
  • Sätt ugnen på 125°C. Rosta de grovhackade cashewnötterna och pumpakärnorna i en torr och het stekpanna ett par minuter tills de får lite färg. Låt svalna. Blanda med äggvitor, havregryn, nyponskalsmjöl, honung och salt. Tillsätt de hackade torkade aprikoserna och tranbären. Rör om ordentligt. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Gör 2 längder (för 8 bitar) av smeten, ca 4 cm breda och 1 cm höga. Gör längderna så kompakta som möjligt.Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna. Skär i bitar. Vänd dem efter ett tag så att de torkar runt om. Förvara i kylen i lufttät burk.

Gekås!


-
Imon kör jag, Lojs, Johanna & Rebecka en tjejtur till Gekås, Ullareeeeeed! Åh vad roligt, här ska fyndas :)



Olssons skafferi

Idag bjöd älsklingen mig på spontan lunch på superhärliga Olssons skafferi på Mariatorget, vi åt pasta båda två och det var jättegottis! Sedan gick vi runt lite på stan, jag doftade på parfymer och gottade oss i solen. loveliloveli!
-
***
Inne i maten båda två :)

Nöjd!

***
En gårdagens (smått töntiga) Frida som är väldigt glad över inköpen :)
Vi köpte även en salladsslunga igår, bara sådär- haha. Vi fick en idé om att kunna återskapa de amazingly goda salladerna vi åt prakiskt taget varje dag när vi var i Washington förra året. Det var kedjan "Chop´t" som stod för dessa sallader, bästa någonsin!!! Vi lyckades faktiskt ganska bra med vårt eget försök, och det finns rester till mig idag, tjoho! Har precis följt Emil till bussen som han tar till jobbet, sedan gick jag för att kolla in "bakluckeloppisen" vid mitt gamla studenthem, hittade en lantlig uppgängningskrok men sedan var det mest skit, en person hade en hel låda full av fjärrkontroller, en annan massa datasladdar, .. ??
Nu ska här städas, om en timme är det Core på schemat och sedan kanske lite plugg..we´ll see :)

Träning x 3 & IKEA

Igår fick jag ett breakthrough i min uppsats, tjoho! Har ju haft det lite kämpigt med den där himlans uppsatsen men snart så... :) Var själv igår & blev så rastlös så jag bokade in tre pass på Actic, så det blev Core, Spinning & Zumba - sedan var jag rätt mör, men stolt över mig själv. Handlade ingredienser till tonfisksallad och gick hem, fortsatte plugga en stund innan jag tittade på Saltkråkan, hihi.. älskar det!

Emil lyckades komma hem från jobbet i natt, mysigt! Idag ska vi låna Lojsans bil och åka till IKEA för att köpa tv-bänk, ääääääääntligen en vit istället för vår mörkbruna! Det var jag när jag såg den "live" i Lina & Olles sovrum vardagsrum (såklart, haha) som jag gärna ville ha den, det var så fint! Så, HEMNES it is!

HEMNES Tv-bänk IKEA Massivt trä; för en mer naturlig känsla. De dolda lådskenorna gör att lådorna glider mjukt även när de är tungt lastade.

Jag tycker att den är jättefin, lagom enkel och mysigt lantlig :)
Update: Köpte lite småsaker (ist för kökspall och kuddar), som blommor och grå sittkuddar!
***

Rena fönster!!

Såg på facebooken att flera vänner tvättat fönstrena nu & upptäckt helt nya saker bakom all skit! Det gäller även för oss idag, haha.. Vi har varit apdåliga på att fixa våra fönster, jag når inte och står jag på en pall är jag rädd för att ramla ut (gammal lägenhet - gamla fönster) men i dag frågade jag Emil om inte han kunde tänka sig att göra det?
"-Jovisst, vi kan göra det nu", väldigt easypeasy.. varför har vi inte gjort det förräns nu? Ohh...
-
-
Nu glimmar det som aldrig förr i sovrummet! En blomma ska in också, vilken är den bästa sovrumsblomman??? Kanske någon vänlig själ kan skriva vad de tycker är finast? Snälla...? =) Also, jag vill ha nya gardiner i sovrummet, tips mottages också tacksamt!
-
-
I vardagsrummet är det också fina fönster nu & här skall en ny lampa (plus nya gardiner...) få flytta in!

Sommarlattjo




kusin Jocke, morbror Håkan, kusin Matilda, Emil, jag, Malin, lillebror Johan, mamma och Anna, älskar denna bilden för precis innan den togs sa någon av oss något helt hysteriskt roligt och då blev det såhär :)



Vad roligt det är att hitta foton! Dessa är från helgen då vi firade min lill-mosters 18årsdag 2010, precis innan vi åkte iväg till Kanada...

Tillsammans med Sandbergarna hade vi en jättehärlig helg här i Lkpg! Mamma har lagat såå god mat så jag åker hem väl övergödd :) Imon åker jag tillbaka till Skåne!


Jotex

Rösta på mitt Jotex-rum? Jaaa!!! Då blir jag jätteglá :)


http://sub.ellos.se.linweb48.kontrollpanelen.se/itemShare.php?id=22922


Plåthjärta

Inför min 20 årsdag (!!) tittade jag och mamma i inredningstidningar och fick syn på ett så häftigt inböjt väggfäst hjärta med ljushållare, dessvärre med en prislapp högt över en bruklig budget. Mamma sa att vi skulle fråga min morbror om han hade tiden att kanske tillverka ett liknande hjärta by hand, då han är plåtslagare. Det gjorde jag, gav min morbror en ritning & sedan väntade vi tills han fick tid över. Haha, jag fick hjärtat i helgen - 6 år senare!! Har skämtat lite om det där hjärtat och jag glömde tillochmed av det lite.. men mamma har försökt påminna sin lillebror med jämna mellanrum, hihi.. Jag tycker det var perfekt timing, blev ju en överraskning nu! :)
& snyggt är det!





Tack Håkan (& Anna!)


The butterfly effect



Min nya fina sjal, fjärilar hör väl våren och sommaren till? =)



I detta fina hörn på ovanvåningen i huset hittar man ofta mig!


Stads- och lanttös



Det är helt klart så att jag trivs sååå bra på landet men också i stan, mina framtidsdrömmar om att kunna bo lite utanför stan men ändå kunna ta mig in relativt snabbt till en större stad hänger kvar.. :)
När jag blir stor så...

Letade igenom mammas garderob när jag kom hem och igår tog jag, förutom mammas jacka (finns så bra grejer här hemma :) ) på mig denna tjocktröja som mormor har stickat ♥


En dag utanför stan´

Haft världens mysigaste dag hos min Lina idag! De har ett så fint hus utanför Söderköping, eller "Sörping" ;). Jag fick träffa Linas härliga vänner och svägerskor, gosa med sötaste bebisarna och åt gott fika. Det är sååå härligt där ute, satt på hustrappen hos Linas svägerska Karin och drack kaffe i solen, det var så varmt och typ världens idyll med total tystnad och hästar som busar i hagen. Lina & jag hittade också en trall att sätta oss på lite senare och gosa med katterna och sola, helt i lä!
For tillslut hem till Linas & Olles hus och åt sen lunch och kollade på alla tokiga bilder från tiden då vi bodde hemma i Lkpg, knasiga bilder från våra resor, utgångar, äventyr och knäppheter :) Nej Lina, vissa filmer&bilder får aldrig se dagsljus.. ;)

Att dagar måste gå så fort ibland..?! Är iallafall sååå glad över att vi fick denna dag ♥
Tog inga bilder, buhuu..!


Euuuphooooria!

***
Loreen tog hem det igår, såklart!! Hennes låt är så fruktansvärt bra!
Vi blev ett litet schlagergäng som var hos Rebecka & Ludde igår, med mig, Jakob, Sanda & hennes pojkvän Hannes, det var skitkul! Vi var ganska eniga kring låten, även om Jakob satt och röstade på Torsten en hel del..haha :)
Nu ska jag springa ner på torget och köpa nya tulpaner för idag kommer Stinseeen :)

Glasseyes

***
Här är mina nya glasögon som jag verkligen tycker om!! När jag hämtade ut dessa beställde jag ett till par, ett par solglasögon med styrka, perfekt när jag kör bil! De är pilotbrillor med brunt glas, hoppas det blir snyggt :)

Lite liv, längtan och Linköping :)

Nu tar jag en paus i skrivandet och lyssnar på en så vacker låt; Emmylou av First Aid Kit, den är så bra!
Good day, iochmed att jag sitter med skrivandet, brukar mest blunda för de där böckerna och den där uppsatsen... Den eviga ångesthatten, haha. Men det ska gå så bra så! Snart har jag min Socionomexamen på papper!
Haft sådana bra dagar, i förrgår var jag hos Rebeckisen hela kvällen och åt, drack vin och hade riktigt mycket tjejsnack, love it. Killarna höll hus här hemma och vi hade Niklas på soffan! Ikväll ska jag faktiskt till mitt favvopar igen för att kolla Mellofinalen, Emil var sååå ledsen för att han jobbar och missar den.. ;) Eller inte! Jag tror det blir jättemysigt och jag hoppas att Loreen vinner, som alla andra?
Igår träffade jag Erica för första gången på aplänge, det gillade jag! Vi bestämde att det fick bli en eller två fikor igen snart för att fortsätta där vi avslutade:) Gick sedan till Yankee och köpte ljus till mamma, har blivit något av en tradition när jag åker hem!
På tal om hem.. åker ju hem på tisdag! Emil kommer på fredagen där för han jobbar och jag tänkte jag kunde stanna lite längre så jag både åker tidigare och lämnar senare, haha. Ska hänga heeela onsdagen hos bästa Lina, vilket också är en anledning att jag åker hem tidigare!
-
-
Dags att fixa nya foton på oss tillsammans nu va? ;)
-
Imon kommer Stinsen!! Hon skall vara hos oss söndag-tisdag tror jag men vi får hela söndagen för oss själva för sedan är jag borta en del på måndagen då Sophia ska fixa mina & Johannas fransar igen, jippi! Sedan bär det av hemåt på tisdag.. jag längtar! Morbror och Anna kommer på helgen också och vi har massa roliga planer :)

NOME

***
Mina nya stövlar, från Nome! Jag älskar dem, de är supersköna:) Köpte dem på Hemma hos Emma i Linköping för några veckor sedan, på halva priset!
Kap!

En gång i Phuket

-
Måste faktiskt tipsa om denna film. Jag & Emil såg den i förra veckan och den är väldigt mysig, och rolig!
Happy Monday!

Odd Molly

***
Den här blusen provade jag förra helgen, den är så fruktansvärt fin! Jag fick ju direkt bilder i huvudet på mig i denna blus i sommar.. :) Vitt & champagne är väldigt fint tycker jag. Men att rättfärdiga ett köp? Nej, det går ju liksom inte! Inte just nu iallafall. Ändock, det är väldigt mycket Frida över den :)

Kärleken


Ups´n´downs all around´

Ibland är det upp & ibland är det ned, men när man har finaste pojkvännen, familjen & vännerna så vänder det ganska snabbt upp från att ha varit ned, cut the drama and move on :)
Det är rätt magiskt faktiskt.

RSS 2.0