Helg, again!

Jaa, tiden rusar!! Helg igen, ledig 3 dagar, tjohej!
Imorrn ska Emil ta med mig till ett brunchställe han har hittat och som han är väldigt excited över, ska bli jättehärligt...å gott =)
Jag är superdupermörkhårig, fixade igår, nu älskar jag det!
Bra torsdag, love that too!
Puss!

Min fina!

Man kan bli sådär övertokigt fjantkär i sin kille ibland..(jag blir det varje morgon när jag ser honom) och ibland kan man bara förundras över hur gullig han är!

Som igår, igår hyrde vi film och älsklingsfisen tyckte att det var en självklarhet att SATC2 fick bli kvällens val, bara för att jag så gärna ville se den! (Dessutom tyckte han att den var jäkligt underhållande hihi)


Som idag, .. de lila stickade raggsockorna jag kände att jag bara var tvungen att ha (som ju skulle göra hela min vackra vision med bok och thé de kvällar E jobbar sent come true!)..., de tosserna fick jag idag ♥


Min fina, rara underbara!



Quote



"To handle yourself, use your head. To handle others, use your heart."

- Eleanor Roosevelt


The Beaches

Hej alla söndagsglada!
-
Idag ska vi ta oss till The Beaches och ta in det fina tänkte vi! Vi tog en morning-prommis imorse men vill ut o se lite nu! Efter det ska vi ta oss till Eaton Centre (största köpcentrat..) och försöka komma fram till ett beslut gällande vinterkappa, ska bli intressant eftersom jag sett ca 10 st jag vill ha... Emil ska prova lite oxå, mest skor tror jag det var!
-
SEN, in i bokhandeln igen, de har en underbar stooor bokaffär, Indigo,( där även Starbucks lämpligt nog har placerat sig) en stooor lokal med stor snurrtrappa, jag älskar den. Jag kan gå omkring i en mysig bokaffär hur länge som helst för det finns så mycket fint att titta på, jag älskar småsaker och ting med budskap, de har allt! Har även sett ett livsnödvändigt måste..Knit reading socks, hur sött! De är lila raggsockar.. I love them, I want them!
Nu ska jag göra mig iordning så vi kan sticka iväg!

AIM (shit)

Put your hours into AIM... saaaaaaaaaaaaaaa trakigt haha! Dock tycker Gillian att det mest ar shit ocksa sa det kanns ju bra iallafall haha..Det ska se bra ut bara..!

Anyway, igar var skitkul! Hur bra som helst, borjar verkligen komma in i detta nu och man far mer styrka och mod for varje gang! Imon kor vi igen, en annan grupp (vi har ca 4 grupper pa olika platser varje vecka) och Kadija ar sa snall och hamtar upp mig, kanns toppen!

Emil kor sin forsta dag pa sitt andra program idag, ska bli kul att hora vad han tyckte om det.. Han hanterar ju lite tyngre saker an vad jag gor, men huvudsaken och kontentan av det hela ar att vi bada trivs, jattemycket! Ibland langtar vi dock hem.. haha forra hosten var for magisk och vi aterupplever den hela tiden.. da saknar man alla hemma minsann...bade Helsingborgen (saklart!), Linkoping (mamma, pappa, bror, Malin och alla andra.. och Fjallbacka (Emils mamma, pappa, systrar, hund och alla andra..) Ja ni fattar grejen!
Men det ar bra att ha dem dagarna tror jag, bra att sakna och langta lite =)

Nu har jag precis tittat pa en video, military surprise homecomings, dar militar-pappor (och 1 militar-mamma) kommer hem fran sina missions utomlands och overraskar familjen.. mest barn och flickvanner/fruar ar med..  

Med andra ord: jag sitter och grinar pa kontoret!

Smart move Frida..


Vackra höst..

Fina High Park!
-
Det är en otroligt vacker höst här i Toronto, jag älskar ljuset, lövskiftningarna och myset!
& här sitter jag och skriver uppsats.. Njae, inte kompatibelt med vad jag VILL göra..
-
Så nu ger vi oss ut i hösten, pluggpaus coming up!

Hockey sneakpeak

Tjoho! Smög in i Maple Leafs omklädningsrum.....
Dock var det typ Canadians tröjor som hängde där, JA mycket konstigt...


Polers med målvakten såattjaa...


Jepp, sånt sysslar vi med här.. jag och löven, ganska tighta om jag får säga det själv.



Lycka, tro & svammel!

Gud vad roligt jag har just nu, jag menar det verkligen. Idag är en jag-känner-mig-extra-lyckligt-lottad-dag! Jag har blivit tilldelad ett eget projekt på "jobbet" & även om det inte är så stort så måste jag givetvis gå all in för att vinna dels förtroende från alla gruppmedlemmar men även så att mina handledare fortsätter att ge mig uppdrag =)
Jag ska föreläsa! Jag har pratat rätt mycket om säkerhet och att barn måste känna sig säkra i en miljö för att kunna prestera eller må bra, jag tycker att det är väldigt viktigt och många har hållt med mig. Nu har vi fått många frågor om internet så Gillian, min handledare, har alltså gett mig friheten att designa ett föreläsning om Internet safety, så efter vår grupp idag satte jag mig på kontoret downtown och började, vill sätta ihop en handout till föräldrarna och sen ska jag brainstorma lite med Gillian i helgen, så jag inte glömmer något!
Nu vet alla vem jag är på praktiken & det känns väldigt skönt inför tisdag också, kvinnorna på min praktik är nog de underbaraste som finns  - varma, öppna, glada och nyfikna. Jag ler och de ler alltid tillbaka, hälsar och säger alltid alltid.. You Frida? You know..in somali Frida means nice, spread joy, and you do that! Vem blir inte glad av en sådan komplimang? :)

Jag älskar det. Har man en gång träffat någon här så kommer man ihåg det, jag har nog inte träffat på någon som inte vill stanna och prata, man har alltid något spännande att se fram emot=)
Pirr i magen av allt man känner inför dessa projekt jag får ta del av här, har t o m skrivit om det till Sverige och fick ett hur positivt svar som helst, vips så hade jag ett möte i februari med ett COPE-program hemma i Helsingborg!
-
Vi mår även jättebra ska tilläggas, Emil är iväg och jobbar kvällsgrupp och jag firar heeeelg! Denna helg blir det bara mys har jag tänkt, ut o gå mycket, planera resa i januari... mm!
& det är redan mitten av oktober, gudars vi är ju hemma i lägenheten snart igen! Aaaahh!!
-
(ps.. Emil & jag skypade med Aneth tidigare och fick se Valle i webcameran.. båda satt och gull-pratade så nära skärmen vi kunde komma..önskade nästan att någon filmat oss haha.. VALLE, VI SAKNAR DIG TOKIGT MYCKET!)

Hot.

First: denna värme förbryllar oss... Supervarmt, helt sjukt! Samtidigt bjuder Toronto på en otroligt vacker höst, så vi njuter till fullo men tro det eller ej, vi vill ha lite mer kyla! (Fast inte riktigt än för jag har inte köpt varmare jacka än!)
Secondly: det bästa med att vara här är de konstanta utmaningarna & ifrågasättandet. Älskar tillvaron samtidigt som den ibland driver mig till vansinne, det är ändå rätt fantastiskt faktiskt.
Thirdly: nu vill jag visa lite bilder från förra helgen, då vi var i Distillery District, jag hade missuppfattat det där med whiskeyn, den var förvisso ett gammalt distilleri men omvandlat till väldigt chict turistställe, vackert var det också. Mycket annorlunda konst, design (bl.a Design house Stockholm) och även typ världens finaste klocka...jag dog.
Världens snyggaste kille men för att poängtera, det var inte denna klocka jag dog av.. det var en annan, totally different you know.. in gold.
Next time, bilder från HHOF, ja lista ut det ni (haha inte så spännande som det låter, pappa du kan väl?)
SES!

High Park


Social network

Hejhej!

Precis tillbaka pa kontoret efter lunchen, innan dess fick jag vara med och "skugga" en av socionomerna har, "to shadow" heter det har. Valdigt intressant och jag hoppas fa vara med fler ganger, det ar ett annat program som jag valt att engagera mig i sa mkt jag kan och sa mycket tiden tillater mig att gora!

Igar var vi pa bio, Social network, om hur hela facebook-hypen borjade, hur Mark Zuckerberg satte igang detta gigantiska fenomen! Den var hur bra som helst, superintressant!! Go see it!
Efter ett tips fran Sanda, of course hihi, sa valde vi att ga igar for att bion kostar bara $5 pa tisdagar, gryyymt med andra ord! Mer av det =)

 


Connecting families


Connecting Families is a parent and child program offered by Family Service Toronto's Counselling Service to families living in communities across the City of Toronto. Based on the COPE model, which focuses on working with both parents and children, Connecting Families works to help parents encourage positive behaviours in their children and to improve parent-child relationships.

Connecting Families is unique in its structure, which has two groups running concurrently - one for parents and one for their children ages 4-10. Both groups reinforce skills building, such as increasing positive behaviours, co-operation and mutual understanding; avoiding conflicts; healthy communication, problem-solving and stress management.

Lite information om vad gruppen jag arbeter i faktiskt handlar om.
Finns detta i Sverige? Det maste jag undersoka..
Gardagens session var sa himla bra, jag kande mig valdigt behovd och alla deltagare ar valdigt valkomnande och jag far ta egna initiativ sa mycket jag bara kan och vill.. Det ar verkligen toppen!


Whis-key

Hej alla!


Ibland stökar det för mycket för att man ska kunna sätta sig och uppdatera lilla bloggen, I´m sorry =)We are alive and well!
Livet fortsätter här i stora bullriga Toronto, vi har liksom börjat vänja oss och bli en del av det kanadensiska livet, engelskan har fått lite dialekt med "abooooat" ist för "about" och "aaoout" ist för "out", de uttalar orden lite annorlunda här med andra ord..!
Jag har börjat jobba med "Connecting families" och det är toppen! Har en fantastisk handledare som varit ett stort stöd nu i början med allt runtomkring och även med min början i grupperna.. Man lär hela tiden vad det än här och det gillar jag otroligt mycket... sen att jag fick lite bebisterapi i veckan var bara helt underbart, att gulla med 3 kramiga småttingar ..ja, det kan jag leva länge på!
Idag ska vi iväg till ett whiskeydistilleri, Emil is in heaven of course haha.. Ska även försöka staka ut en låång prommis som passar bra till tidiga morgonar, det behöver vi...
Veckans lycka: Mamma och Pappa kommer hit i slutet av November, ska bli så jäklans mysigt!! Ska lägga upp en bra turistplan då hihi =)
Läääääääääääääääääääääääääääääääängtar!!
Nu ska jag skypa med pappa & mamma, hörs snart!!

RSS 2.0