Bild-fall..

American fall and Canadian fall
Har ni sett så fin man blev i Maid on the mist  - ponchon=)
JA, alla har dem på sig, man blir b l ö t . Tänkte bara så ni inte tror att jag var töntig och ville ha skyddsponcho utan vi såg alla ut som smurfar!




Det blåste som sjuttan när vi närmade oss fallen på båtturen, LOVED IT!









Underbart, magiskt, häftigt, breathtaking...

Magic at Niagara Falls

Åh så fint det var, helt magiskt..
Naturens underverk är många... vi stod läänge vid de stora fallen, 50 meter rakt nedstupande, mäktigt.
Kommer fler bilder snart =)

Queen street west

Tjollahej!

Så var dagen inne för mig att åka subwayen själv! Eller var ju eg imon då jag ska träffa Ida men idag tog jag mig ut till Dundas west, en rätt bra bit från oss med byte. Där blev jag upphämtad av Gillian, en av dem jag kommer arbeta med under programmen jag ska vara med i. Med i bilen fanns också hennes sjukt undehållande son som var med mamma på jobbet för han var lite sjuker. Anyhow, gruppen/programmet börjar på måndag men jag tänkte att det var lika så bra att hänga med och träffa lite föräldrar och barn.. Oh hjälp jag blev hopplöst förälskad i alla!

Jag har väl aldrig sett så många små söta skruttisar springa omkring, föll nog speciellt för en liten kicka som ideligen kom och kramade mig och drog iväg med mig hand i hand till alla "lekstationer" =) Underbara människor, så mycket kärlek!

Jag småpratade lite med alla jag träffade och enligt Gillian kommer det gå utmärkt för mig då jag hade blivit populär hos gruppens interna "ledare" som hon sa hihi.. feels good! Can´t wait to get started!!

När vi var klara med besöken så körde Gillian in mig till stan, jag sa att jag tänkte utforska lite så då tyckte hon att det var en bra idé att släppa av mig på QueenStreetwest, en lååååååååååååång gata, där jag gick och gick & dog & dog ännu mer... jag vill typ ha hela gatan för mig själv. Ja, i princip! Så otroligt många mysiga butiker, små shops, presentbodar, matställen, musikhäng.. I LOVE Art & Design District from now on!

Blev en liten present till Frida & en liten present till mamma :)
Butiken hette Chatelet - Shabby Chic & French Country Home Decor.....mmhmmm, nu blev du nyfiken va mammsen?

Nu är jag ensam hemma, ska ta mig en tur till affären, pojkarna kommer om någon timme, ikväll blir det tacos och RÖDVIN, thank god!


100% Canadian

Happy day, troooooooooooots enorm förkylning som lilla Flo´rida har lyckats dra på sig..jajemän!
Jag hade supervision med Janet idag, satt i över 1 timme och pratade om alla mina förväntningar & mål innan jag skenade iväg, som vanligt haha, och pratade om annat... Janet är toppen, lyssnar och uppmuntrar till allt!
Efter denna dag uppe på Warden med Emil & Isabella (student här på Ryerson) så for jag och Emil in till stan, vädret är fortfarande helt underbart här med strålande solsken (dock liiite kallare idag, men still...flipflops på kanadensarna).
Emil köpte en gitarr! En all canadian guitar, känns underbart att höra igen honom spela igen:) Snygg är den också, bästa souveniren?
Jag köpte en väska på ALDO, behövde en större väska (ja, mamma jag b e h ö v d e faktiskt;) så nu, när csn kommer, måste jag köpa byxor, går inte att leva på 2 par..icke sa nicke!
Nu vill Emil kika film här på kvällskvisten så jag tror jag nappar det erbjudandet, är helt slut efter idag, springer ju runt med feber..hujedamej, somnade 2 ggr på tuben, mot Emils perfekta sov-axel♥



& idag vill jag passa på att skicka jordens största kramar till mina flickor, mina fina rara underbara utspridda i Sverige & utomlands <3

Toronto Islands

Igår tog vi båten ut till Toronto Islands, hjääälp så vackert det var där! Solen var med oss nästan hela dagen och vi cyklade runt som små barn...Emil var det största barnet haha, därav valet av "cykel" för vår del... en "quadrabike" eller något sådant hette den...såg alltså ut som en liten golfbil men man trampade..ja okej då det var ganska roligt.. haha.. Dit vill vi åka fler gånger, åh så fint!

Socionomkandidat

HEEEJ ALLA
!
Förlåt för dålig uppdatering, vi har lite problem med internet som vi förhoppningsvis snart löser =)
Nu har vi äääääääntligen börjat vår praktik! Jag & Emil har eget kontor och det här med arbetsmail är premiär för mig haha..
Vi trivs jättebra och vi blir inkluderade i allt, möten, planering, struktur, fall, debreefing osv.. Passionen för människor finns verkligen här hos FST, Family Service Toronto, och det är bara att fråga vem som helst om hjälp, alla är otroligt hjälpsamma, trevliga, nyfikna och vissa lite smått galna!
Allt är jättebra med oss, inga sjukdomar, bara lite skallebank, bildligt talat, för herrarna i huset. Vi har väldigt lågt i tak och i dörröppningar vilket medför att Ludde & Emil fått en del bulor.. Man hör mycket i stil med "aaaaaaaaaj", "faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan" & "aaaoooouuuuu" medan dvärg-jag klarar mig utmärkt!
Nästa vecka har jag ett mål: jag ska lära mig subwayen mer utantill för då ska jag luncha med en svenska som bott här i Toronto i ett par år, ska bli skitkul!
I helgen ska vi cykla på the islands och nästa helg, ja då åker vi till Niagara Faaalls, som jag längtat! Det kommer bli en upplevelse, ska se till att vi fixat den rosa kameran då ;)
Idag har jag & Emil ledig dag så vi har myst till det ordentligt med att sova länge, långfrullis framför film, snart ska vi iväg till stora mataffären tror jag, härliga prommisar i vårt område måste jag säga!
Hoppas ni mår braaaa!!
Btw- solen lyser fortfarande här i Toronto, men.. när får jag se den sista flipflopen?! Kanadensarna verkar ge upp detta...
HÄR ÄR LITE BILDER!

VÅR TTC - trogen varje dag!

CN-tower

Den svenska flicka!

 

 

 

Dundas Square!

 

 

Financial district!

Vår gata!

Hej älsklingbutik!

Kanske inte världens roligaste eller bästa bild på oss men men haha..Toronto Skyline!

Steamwhistle Brewery! (We got samples!)

Blockparty!

Emil testar sushi för första gången, and loved it!

Eftersom vi har så lågt i tak... ja då sitter Emil ner och lagar mat =)

 

Hörs snart!!

 


Tlööttis..

.. så trött..så överdrivet trött.. hualiga!

MEN lite snabbt bara, imon ska vi lägga in lite bilder från Emils telefon, sedan ska vi köpa en kamera, en rosa..tjoho (den blir min egna när vi kommit hem) =)

Idag har vi åkt på båttur, vi hamnade på fel båt, en tourboat som tog oss runt öarna i Lake Ontario, den stannade alltså inte för att släppa av folk.. no cykling för oss haha.. MEN vi kör nästa helg =) Med rätt båt!
& jag har funnit både Victorias secret och salonger där de säljer Moroccan Oil (för bångstyriga håret), wie!
Gäller att lokalisera shoppingen direkt..;)

Vi var även på SteamWistle ölbryggeri idag, det var riktigt toppen och vi hade en bra guide med jäkligt mycket humor! De var extremt miljömedvetna och det var riktigt imponerande vad de gjorde för naturen och Toronto som stad! Det blev ett 6pack var för oss alla och ölen är riktigt god! Dit vill vi igen! Emil blev även tipsad om en stor musikaffär som låg i närheten, i ett område vi genast gillade... avslappnat folk, mysiga småaffärer och mycket street art, we like!

Första dagen på praktiken imon, nervöst... men fy så roligt!!

Stooooooooooor kram till Sanda för alla underbara tips hon ger hela tiden, guld värt!

Hej från oss, i T-dot !!

Toronto International Film Festival


Toronto International Film Festival http://tiff.net/thefestival?sdate=12/09/2010

aka TIFF (som min vackra Tiff=)


Just nu håller tiff. Torontos gator occupied by celebrities! Filmer som söker finansiärer, eller som bara visas 1 gång för att sedan aldrig visas igen, screenas över hela stan och detta håller i sig ett par dagar nu framöver (10 dgr?).
Vi tänkte försöka utforska lite, vi ska ta reda på vad visningarna kostar och på söndag är det ett stoort Block Party som vi tänkte sticka in på!!
Niagara-fallen står högt på vår lista, men vi funderar på att vänta tills nästa löning, men dit ska vi =)
Imon kanske vi ska vi åka ut till Toronto Islands, Sanda sa att det var jättefint där, man kan hyra cyklar (finns ingen annan trafik där) och bara vara i den vackra miljön! Hoppas alltså att internet-installatörerna kommer tiiiidigt så vi kommer iväg!
Idag har vi besökt vår praktikplats, mött vår supervisor och bara lokaliserat vart vi ska på måndag..detta kommer bli toppen! Jag ska försöka kombinera 2 grupper att delta i, Emil är rätt säker på sin grupp, men we´ll see=)
Allt är fortfarande nytt och vi har inte riktigt kommit in i tanken att vi faktiskt ska vara här ett tag haha..
Men nu har vi vårt boende, allt fungerar bra och ja, nu kör vi!
Kramar från Frida&Emil

C.Avenue

Ladies and gents, vi är inte hemlösa längre =)

Igår var vi ut till ett jättemysigt par som hyr ut en nybyggd källar-lägenhet i ett jättelugnt område med massa fina villor och stora "amerikanska gator". Det ligger en bit utanför stan så vi pendlar till jobbet, men det gör absolut ingenting, vi kommer ändå ha en del att göra så vi ska utnyttja tiden till max!

SÅ, idag börjar vår upptäcksfärd på riktigt! Ludde är och besöker sin praktikplats idag, men när han kommer hem ska vi ge oss ut! Det finns en jäkla massa fint att se här, har läst massa bloggar om folk som bor här i Toronto, bl.a en hockey-fru haha.. Btw- hockeyarenan är fräck..jäkligt fräck, biljetterna kostar en del men det får liksom ignoreras, för dit ska vi...

Sen, pappa- jag ska försöka lokalisera Sea-Ray pryttlar till dej i hamnen;)


Nu är vi otroligt glada och exalterade över vårt nya fina boende, vi flyttar in våra saker redan i eftermiddag men behåller våra nätter på hostlet medan vi utforskar stan - då detta ligger närmare..

& then... jag fann forever21 igår..tjohej nu vet jag vart shoppingen kan börja;)

Nu ska vi börja vår dag här, godmorgon and have a good one!

Harbour front

Hej alla glada!

Vi är fortfarande på jakt efter boende, vi har upptäckt att det finns en hel del skojare vilket inte är så jätteroligt! Det tar lite på energin men vi kämpar vidare, skall kika på ett boende lite senare i dag, känns bra... hoppas!

För att ladda om tog vi oss ned till harbour front idag, jättefint hamnområde med strand, seagulls, yachter, fina grönområden.. mm perfekt för att tanka energi! När Ludde åkte hem för att skypa med Rebeckisen så gick jag & Emil och åt i hamnen.. blev en lowcarb lunch för mej.. javisst, nu börjar vi- no more nasty food!


Tänk om bara boendet kunde lösa sig, då kan vår resa börja på riktigt, just nu känns det som att våra upplevelser får stå lite standby.. det gillar vi inte.

Så hörrni, håll tummarna för oss!




Summertime in Toronto today, 22-25 grader, vaaarmt!

Emil och jag ska köpa en kamera, så länge får jag googla bilder så ni vet hur det ser ut här hihi..

Turister

Hej alla!
Första dagen i Toronto och vi har varit väldigt mycket turister =) Efter en god frukost på Starbucks gick vi stadens gator fram mellan alla skyskrapor och vi har hittills sett CN-tower, Rogers stadium, Eaton centre, Dundas square and more.. Vilken stad!
Ludde har fixat kontantkort till telefonen och det verkar fungera på min & Emils också så jag tror vi alla investerar i detta, köpt metro-kort också, känns smart då vi åker kors och tvärs överallt just nu!
Vi funderar faktiskt på att ta en ordentlig tourist-tour för att få veta mer om Toronto.
Vi är tillbaka på rummet nu sedan ett par timmar och mellan alla skrattsalvor (jetlagen spökar?) så försöker vi vara mer seriösa och ringa runt till potentiella lägenheter, känns lite svårt eftersom vi har noll koll på de egentliga avstånden här, men vi försöker hålla oss relativt nära våra praktikplatser, även om det är rätt så stort avstånd mellan min&Emils och Luddes.. men vi får se!
Vi är hursomhelst helt överens om att vi kommer att stortrivas i denna stad, thats fore sure.. =)
Hörs snart!

Vi ar har!

Vi ar framme, flighten gick ju bra som helst, filmer & mat, mm! Nu ar vi pa vart hostel efter en snabb titt i vart omrade, ska borja leta lagenhet mer centralt snarast!

Vi har en svensk van i snabbkopet, han e for harlig och visade sig ha snus canadian-style, Emils beslut att sluta snusa har borjat dala... haha!

Nej nu sticker jag ner till killarna i vart (faktiskt jattefina) rum, tjoho pa er!


HEEEEEEEEEEEEEJ TORONTO!

Nu sticker VI


HEJDÅ SVERIGE!!

Sagt hejdå till mina finaste töser, nu har vi haft en underbar kväll hos Frick´s med hela fina familjen!

Nu drar vi, hejdå, ses i Kanada!!

Inte långt kvar nu...


Allright, nu är det snart dags för take-off... vi är nästan klara med allt här hemma, ska bara städa imon innan vi går till skolan, sen blir det hem till Ludde på kvällen då hans snälla pappa ska skjutsa oss till Kastrup på lördag morgon!

Ja, så nu händer det, nu drar vi snart, kan fortfarande inte riktigt fatta det..
Skolgrejer är färdiga, 1 vecka i förväg, vill definitivt ha tid till annat i Toronto, oh yes!

& tänka sig, väskan är inte blytung, jippi!

Sista heldagen i Sverige imon, på 5 månader...........WAAAAAAAAAAAAAAH!



RSS 2.0