Gott Nytt År!!

Gott nytt år alla rara fina i mitt liv!
Nu ska vi snart åka iväg till vårt nyårsfirande med underbara Vibecke&Kalle, blir skålande både vid 18.00 (svenskt nyår, tjoho!) och 00.00 för då börjar VÅRT 2011..
-
2011 kommer bli så toppen så det finns inte..


Längtan.

-
New York City
-
-
Washington DC
-

Vår resa närmar sig, jag läääängtar! Det ska bli så otroligt kul!!
Emil och jag har druckit lite vin och bara pratat om allt vi vill se och hur vi ska få tiden att gå på bussresorna till NY och Washington..tar ju ett tag om man säger så.. =)

Paperskrivning..


Hualiga, hur bored out får man vara?
-
Sitter med terminens sista uppsats, final paper, och även om jag gillar det jag skriver om och är rätt nöjd med vad som i nuläget finns i print, är det såååå tråkigt! Det ska lämnas in senast den 17e januari men vi åker ju till New York den 10e så tiden kortas av lite för oss, dessutom har vi avbeställt vårt internet då så vi har inget större val än att traggla med detta nu!
-
Nu tar jag paus (den femtioelfte i ordningen..) och pratar med Jojjo istället, MYCKET härligare!
-

Myskänsla

-
Filmtips från Frida!
Sååååååååååååå bra, loved it..

Christmas weekend

JULAFTON hos Ida & Paul
-

-
Ida & Paul hade verkligen gått in för den svenska julen och allt som hör till, helt underbart! & så fint!
-

-
Ida i köket =)
-

-
Frida överlycklig för en gran!
-

-
Ida med sötaste katten Mammut och Paul. Vi såg faktiskt lite på Kalle!
-


-
Jag & Emil var helt betagna av Mammut haha..

Tack snälla Ida&Paul för en jättemysig helsvensk julafton, ni är guld värda!
Ida ska verkligen ha cred för allt hon gjort, tillochmed under sjukdom!
Vi var så himla glada när vi gick hem..


-


JULDAGEN hos Libby, Gillians mamma, ute i vackra Rosedale
-


-
AMAZING HOUSE! Efter champagne och snittar fick vi njuta av en helylleamerikansk julbuffé, mm så gott! Loved the turkey..


-
Emil & Miranda... vår nya kompis, filmproducent i Hollywood. Ja vi ställde alla frågor, alla nyfikna frågor vi kom på haha.. Hon var toppen!
& det här med hattarna måste vara något amerikanskt påfund, de kommer i sådana här smällkarameller som alla fick vid bordet..Emil älskade sin haha=)
-

-
Lovely Gilly!!!
-

-
Gills, Heather (systrar) & Libby (Gs & Hs mamma)


-
Vi hade det helt fantastiskt, fick höra en massa crazy minnen de alla hade, JAG fick be bordsbön först på svenska och sen på engelska... kalla det extrem improvisation (jag borde få en roll i en av Mirandas filmer!) & vi åt och drack gott vin långt in på kvällstimmarna!

-
Då vi saknade våra familjer helt fanatiskt mycket denna helg trodde vi inte att vi skulle kunna uppleva så mycket värme och myshetsfaktor som vi faktiskt gjorde!
Vår julhelg räddades av Ida, Paul, Gillian & hennes fina familj!
Förevigt tacksamma för dessa underbara människor..
-

♥Happy Boxing Day!


God Jul!!

Fick fina bilder från mamma & pappa igår, vår vackra gran & så en vacker mamma!
Nu har vi precis skypat med mamma, pappa, farmor, farfar, Ursula, Victor & Amanda, alla på samma gång, fick på beställning sjunga en egenkomponerad sång till farmor som tyckte det var lite konstigt att jag befann mig i en dataskärm! Hihi..
-
Jag blev jättelängtig och ville också sitta i vardagsrummet och mysa med alla... ja lillebrorsan fattas ju också då han firar i Åre..
Men i eftermiddag ska vi åka till Ida&Paul, ska bli jättemysigt...!
-
GOD JUL alla fina söta rara människor runtom i världen ♥

Jag vill vara i Linköping...

-
23e december, granpåklädning med EVIG tradition, uppesittarkväll, familjen, mys, ljus, Långa gatan, Linköping.......SVERIGE!
-
Just nu vill jag inte alls vara i Toronto, jag vill bara vara hemma!!!!
& nu har Emil gått till jobbet, jag fick lova att inte vara ledsen så jag får försöka hålla det..
Buhu..

Längtan till New York

NYC sommaren 2007

-

Wihoooo, jag längtar tills vi åker till New Yooooooork!

10 Januari är inte alltför långt bort =)


Torsdagspub!

I Torsdags var vi ju ute med Vibecke, Kalle, Josefin & Pia! Mysig middag hemma hos V&K innan vi for in till stan, toppenkväll som slutade med att vi sov över hos V&K, Kalle passade på att sova med Emils vantar på sig om det skulle bli lite kyligt ..;) Haha..
Morgonen var lite segis så efter ett Robinsonavsnitt utan vidare ansträngade rörelser tog vi streetcaren in till stan för att äta på den absolut mest amerikanska dinern jag varit på (Jag såg, för mig själv, filmer spelas in där..) & det var gott gott gott... :)
-
-
Pia har nu lärt Emil hur man snusar....papper!
-

-
Josefin & Vibecke!
-

-
Pia & jag!
-

-
Haha, Kalle & Emil
-

-
Josefine ska åka hem till Sverige (om planen börjar gå igen...)
-







Biljard... aint my strong side och det visar nog bilderna rätt tydligt, de andra var bra, bra!

Christmas Staff Party

I Torsdags hade vi en mysig liten julfest på jobbet innan alla gick på julledigt (förutom min stackars Emil..) & det var toppen! Jättekul att träffa alla Emil jobbar med och att han fick träffa dem jag jobbar med, säga hejdå till många samt äta helt devine plockmat... !
-
-
Det här är vårt kontorslandskap!
-
-
My place! =)
-
-
Här är Gillian! Världens bästa chef & handledare!
Som dessutom älskar att spexa och vara med på kort haha..
-
-
G: "Okay, now Im gonna look like your serious boss.."
-
-
G: "Do I look even more serious now?"
She´s the best!!
-
-
Mmmm så gottigt!
-
-
Ett fint litet hjärtegull innan han gjorde sin kvällsgrupp, ALL BY HIM SELF!
-

Peabesen 53 år!


Idag fyller världens bästa pappa år!!!
-
I Sverige är firandet över och de ligger nog och sussar sött just nu men i Kanada återstår minsann lite mindre än 1 timme, det firar vi med lite fina bilder från vår dag vid Niagara Falls=)


"Handen på höften, heeeeeej"


Efter detta kort kunde jag inte så upprakt, dog av skratt när jag fick pappa att gå med på att göra samma Maria Montazami pose.. Handen på höften, heeeej!








Journey behind the falls, så häftigt!
--
Den absolut BÄSTA BILDEN på mamma & pappa får avsluta detta firande av pappas födelsedag & den ser ni nedan...



BÅDA BLUNDAR!


Kensington

Kensington Market & ballaste kvarteren...

Yoga class

Igår var toppen! HUR mycket mat som helst från en rad olika länder, alla hade tagit med sig speciell mat från deras hemland & det var verkligen hur gott som helst, älskar nya maträtter! Glöggen blev en stor hit & vi ångrade att vi inte hade köpt med fler flaskor, fick promota IKEA rätt hårt där :)
-

Emils födelsedag var en enda stor mysdag & min surprise gick hem, äntligen fick jag berätta vad det var! Jag köpte Peter Le Marc boxen till honom för länge sedan och kunde inte vänta innan jag fick ge den! Jag sammanställde en dikt med textrader ur några av hans låtar, Emil förstod direkt :)
Än så länge står boxen i Lkpg, så Emil är väldigt keen on going there... hihi!


-
-
Nu är jag precis hemkommen från en dag med my favorite, Gillian, my "G", vi hade grupp imorse, eller mer presenterade Connecting Families på en skola - intresset var stort så det var jättekul! Sedan tog Gillian med mig på yogaclass faktiskt, hem till henne och hämta yogaoutfit & vidare till yogacentrat. Jag älskar yoga men det var läänge sedan jag utövade dessa gymnastiska övningar, har en aning ont i armar och ben nu haha.. Men det var det värt, loved it! Vi for en sväng till en secondhand butik, Gillian shoppade på som tusan men jag hittade inte direkt något som tilltalade mig! Efter en svängom på subwayen är jag nu hemma & stelfrusen, -12 grader här vilket iaf kanske kan vara rekord för oss i Toronto, fy för alltså... Hej köldskador!
Men lite vackert i morse var det, fick isklumpar på ögonfransarna, längst ut, såg lite ball ut faktiskt..

Nu blir det pepparkaka & varm glögg!

Kram!

Finaste killens födelsedag!

-

Finaste killen min,
GRATTIS PÅ 24års DAGEN!!!


Chai Latte, graaaande!

What a weekend..=)
I Fre blev jag utbjuden på somalisk restaurang av och med Kadije & hennes 7åriga dotter. Maten är typ övergod och jag fick lov att ta lite "doggybags" för att lämna, nej det fanns inte på kartan! Fick lära mig hur det går till när man i deras kultur frågar om man äta tillsammans. Frågar de så finns det inte en möjlighet att man splittar notan, som vi svenskar nog är lite mer kända för.. Nej det är att vara orespektfullt mot deras kultur. Tar man med någon på en restaurang, ja då står man för hela kalaset, vad gästen än vill ha! Självklart är jag alldeles för timid för att gå med på detta på en gång... Försökte lite försiktigt att jag kanske kunde betala en liten del iaf, vilket Kadije inte kunde förstå alls, till slut frågade L, hennes dotter : Är alla svenskar såhär? Haha.. Supertacksam var jag, tackade nog 100 gånger, Kadije bara skrattade åt mig... =)
-
Idag har vi fixat lite svenskt-på-julbordet inför the big "Holiday Dinner" hos Julea imon! Vi blir ca 25-30 stycken och alla ska ta med något från sitt hemland, vi tänker : SILL & GLÖGG, japp det tror vi blir succé (eller mer hoppas...) & Emil har ställt cirka 500 frågor om sin överraskningspresent imon, han är hopplös och jag likaså, s u g e r på att hålla saker för mig själv haha.. Nu har jag hållt mig i över 1 månad, imon smäller det, fisen fyller 24! (Eller egentligen har ju hans b-day redan börjat i Sverige=)
Ikväll åkte vi ned till stan för en mysig Starbucks fika med härliga Carl-Johan & Vibecke, CJ & V har träffat Emil i samband med Tritonspelningar och gemensamma kompisar, så känns jättekul att träffa dem här, Vibecke pluggar på Uni och CJ är här för att lära sig engelska bättre & vara med V såklart! Toppen!
-
Nu blir det lite filmis så vi är pigga för att fira imon =)
Eh, ja nu de sista timmarna har vi tillbringat på Youtube, jag har grinat åt vackra videos, jag är totalt jäkla hopplös, ja det finns inget hopp för mig, bara att inse.. Jag storbölar till allt: oscarstal, 4åringar som sjunger vackert, oprah winfrey överraskningar, bröllopsdanser, Plura, ja jag vet att många skrattar,... I love it!
& Emil, ja han börjar sin födelsedag kanadensisk tid, med att ha ont i magen efter alla pepparkakor han ätit..stackaren!
-
♥ Hopplös - dagens ord.. haha
Kan detta vara mitt mest osammanhängande inlägg förresten? Berusad på alkoholfri glögg månne?

360 Restaurant CN-tower

Bland de häftigaste restaurang-upplevelserna kvalificerar sig nog CN towers roterande restaurang som klar etta hos mig. "Döfräckt" för att använda ett östgötskt uttryck haha..
-
Maten var divine, efterätterna snålar de inte direkt med här, det gillar vi (även om jag var mätt redan efter förrätten=) & det var så häftigt att sitta 350 meter upp i luften (!!!) och bara njuta, ....& snurra! Det tog en timme för restaurangen att gå ett helt varv, ingen chans till illamående alltså haha.. Loved it!
Jag får helt enkelt börja med en bild på min efterrätt för att den var ljuvlig!









Uppe i CN-tower finns ett glasgolv där man, ja, ser rakt ner... svindel någon?

Emil må verka modig.. (han var lite skrajsen för golvet knarrar!!)
Okej han var rätt modig för jag vägrade..



..nästan! Men hur töntigt ser inte detta ut då.. haha..



& en söt mamma får avsluta detta! Hon ljudar ett änglalikt "åååhhh" på bilden ;)

Hockey, hockey, hockey!

Tisdagen var ju lite av pappas dag här =) Vi körde hockey hela dagen (dagen innan fick han "tofflor" av oss som var gjorda av damasker, väldigt mycket hockey, annars har han vägrat tofflor haha..) Sedan besökte vi Hockey Hall of Fame, Spirit of Hockey och till slut, NHL-matchen (!!!) mellan Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning (spännade med en jäkla knorr på slutet då Tampa Bay kvitterade med 8 sekunder kvar i 3e perioden och tog hem det i sudden death! För "vårt" egna hemmalag går det ju lite sissådär nu alltså..
-

ÄLSKAR hockeyspel!!

Ska försöka lägga upp en film på pappa från HHOF, han gjorde en kul inspelning där han agerade kommentator, haha det var faktiskt jäkligt bra, skitkul grej!

Nästan först på plats, i Air Canada centre!
Insatta ;)
Let´s go...!
& där hänger en ung Herr Salming!

Veckan med mamma & pappa var så fantastiskt rolig att det kommer ta flera dagar att lägga upp bilder, så vi tar lite då & då =)

Lillebror 22 år :)


GRATTIS LILLEBROR PÅ DIN FÖDELSEDAG!
Hade älskat om Johan hade haft denna frisyr , oj oj oj !!

& nu flyttar han & Malin upp till Åre igen, lycka till fisar =)
Nästa gång jag träffar dem blir i April (!!) för då bär det av till Kap Verde, yaay

Fridas & Emils jul 2010..


12 december - Holiday Dinner med Julea & de andra studenterna & min älskade prins födelsedag ♥

13 december, LUCIA -mysa och glittra

16 december - Julfest på jobbet

22 december - Carol Singing hos Gillians familj (Emil spela & sjunga:) )

*24 december* - Julafton hos Ida & Paul med gran & Kalle Anka (så himla glad, ska bli så mysigt!)

25 december  - Julfirande med Gillians familj hos G:s mamma




Toronto by night..

-
Toronto by night är en favorit hos mig..







The Bay (shoppingmall) har en supermysig julskyltning med flera fönster i följd som visar allt från tomteverkstan´ till carol singers, tindrande barn och till slut tomtens middag innan han ger sig ut på jobb =) Jag blir aldrig för vuxen för detta... jul-barnet i mig lever som aldrig förr!
(Mamma tindrade lika mycket som jag för varje fönster hon såg hihi..)

Tjing!


Saknad och finaste veckan!


Vi saknar mamma & pappa, jättemycket! Igår var lilla fröken F lite otröstlig.. vi vande oss vid att vara alla 4 här & vi hade så himla mysigt och roligt, veckan gick alldeles för snabbt.... buhu.. Jåå, vi börjar längta hem lite nu .. =)

-

Här är lite foton från veckan!



Mammas & Pappas premiär på Starbucks!


-
Lilla strykjärnshuset =)
-



-
Fina Toronto Islands
-


-
Världens bästa, "snabbtalande" guide på Steam Whistle, wicked!
-




Lite suddigt men pappa är på väg att dra i "the whistle"  som låter som ett ånglok ungefär, tror alla utom jag & Emil gjorde detta haha..


Kommer fler bilder från veckan snart! Nu ska vi åka ut till Yorkdale och köpa en mössa till Emilfisen, strumpbyxor till mig och titta på läppglans, till Emils STORA förtjusning!

Puss!

Lovely!

-
Det är så jäkla roligt att mamma & pappa är här!!
Dagarna går alldeles för fort, har hur kul som helst, hela tiden!!


RSS 2.0